Bosnja dhe Hercegovina

Bosnja dhe Hercegovina është shumë më shumë se një vend për të vizituar. Është një vend ku shkoni për të rikthyer lidhjen me natyrën, historinë dhe njerëzit të cilët njihen për ngrohtësinë dhe mikpritjen e tyre.

Ky vend i bukur me formë zemre në Juglindje të Evropës mbulon më shumë se 50,000 kilometra katrorë dhe zgjat midis Kroacisë, Serbisë dhe Malit të Zi – duke lidhur malet me Detin Adriatik. Qendra e pandarë e aventurave jashtë dhe jashtë zërit të Ballkanit Perëndimor, Bosnja dhe Hercegovina paraqet atë që është më e mira për rajonin: Alpet Dinarike të ashpër, fshatrat e izoluara në male, një përzierje e kulturave dhe traditave të pasura, dhe një histori tërheqëse, komplekse dhe të gjatë.

Brenda këtij vendi, i cili ka një popullsi mbi 3 milionë, kanione të thella, majat e thepisura dhe lumenj të ndritshëm me ujë smarald kryqëzojnë peisazhin. Jo pa shkak, Bosnja dhe Hercegovina ka qenë vend-pritësja e shumë Kampionateve Botërore të rafting-ut, si dhe ngjarjeve të kalërimit, skijimit dhe vrapimit. Vend i ka për të lavdëruar gjithashtu 380 kilometra të Rrugës Megaturistike Via Dinarica, e cila lidh të gjitha tetë vendet e Ballkanit Perëndimor (nga Sllovenia në Maqedoninë e Veriut). Revista National Geographic e quajti Via Dinarica një nga përvojat më të mira të udhëtimit në botë.