Mal i Zi

Mal i Zi – “Bukuria e Egër” – është një vend i vogël me karizmë, tërheqës dhe misterioz. Në kufirin perëndimor të Gadishullit Ballkanik dhe duke e mbajtur Detin Adriatik, Mal i Zi është një kombinim i peizazheve të fortë, maleve të ashpër, diversitetit kulturor dhe historisë së pasur, dhe tashmës moderne.

Me një bregdet që i takon ndër vendet më spektakolare bregdetare në Evropë, Mal i Zi ka gjithashtu fatin të ketë pesë parqe kombëtare, si dhe shëtitje në shkëmbinj, ecje në biçikletë, rafting, skijim dhe kanyoning të nivelit botëror. Shkuarja “jashtë rrugëve të shtruara” mund të jetë një frazë e përdorur shpesh, por udhëtarët aventurierë vijnë në Mal të Zi pikërisht për këtë, shansin për të humbur veten në një vend ku koha dhe prioritete të shpejta janë harruar. Eksploruesit ndjekin rrugët e bajraktarëve dhe ndryshimin e ngjyrave të degëve malore dhe ujërave të egra. Ata ndajnë bukën me vendasit. Ata – ashtu si ju – vijnë për të shkruar dhe shkruar përsëri historitë e tyre personale ndërsa ngadalësohen në kohë dhe  e lënë të rrjedhë.