Sllovenia

Kur shikoni hartën, Sllovenia duket e vogël. Por kur jeni në terren në Slloveni, shpejt kuptoni se kjo vend i Europës Qendrore është i madh në çdo mënyrë që ka rëndësi. Malet e mëdha, strategjitë e udhëtimit të përgjegjshëm, mikpritja dhe një zemër vërtet e madhe janë të gjitha aspekte të mëdha të kësaj vendi, që National Geographic e ka quajtur “vendi më i qëndrueshëm në botë”.

Përveç kësaj, ky vend idilik, i vendosur midis Alpeve dhe Detit Adriatik, ofron udhëtarëve një diversitet të veçantë që nuk gjendet në shumë vende të tjera.

Sllovenia – e ngjitur midis Italisë, Austri, Hungarisë dhe Kroacisë – është një kombinim i peizazheve, gjuhëve të shumëfishta, zakoneve, traditave kulinarie dhe muzikës. Ajo gjithashtu është një nga vendet më miqësore dhe më të sigurta në Evropë.

Nëse keni ardhur për të bërë udhëtime në Alpe, për të bërë biçikletë në Rajonin Karstik, për të luajtur në një nga lumenjtë e pastër, për të notuar në det, për të ngrënë ushqim të pafund dhe të freskët, ose për të kaluar kohë në një nga qytetet e saj, mund të ndjeheni të sigurt se do të gjeni vendin tuaj të veçantë këtu. Dhe, sepse sllovenët kujdesen për praktikat e turizmit të qëndrueshëm në të njëjtën masë ose më shumë se pothuajse çdo vend tjetër në planet, gjithashtu mund të ndjeheni mirë duke ditur se vizita juaj do të kontribuojë në krijimin e një rrugë më të mirë dhe më të përgjegjshme për industrinë e udhëtimit në përgjithësi.