Приказни

Магнетот за патници стана светилник за промени

Тиват ги привлекува посетителите со децении - денес, првата ,,зелена дестинација” на Западен Балкан заведува со одговорен туризам

Прочитајте повеќе

Најмалата општина во земјата е меѓу најголемите ѕвезди за одржливост

Посета на често занемаруваното Вевчани е задолжителна за одговорните патници

Прочитајте повеќе

Како првите туристички дестинации и бизниси во Албанија, Босна & Херцеговина, Црна Гора и Северна Македонија го озеленуваат Балканот

Прочитајте повеќе

Нов промотивен документарец ја оживува гурманската рута на Slovenia Green

11 дневната маршута ја сервира оваа неверојатна земја на велосипедисти со секакви способности… и апетит

Прочитајте повеќе

Требиње стана шампион во одговорен туризам и ,,Зелена Дестинација”

Овој неверојатен град во Босна и Херцеговина го поставува стандардот за одржливост

Прочитајте повеќе
Sustainable Tourism by Balkan Green

Unveiling Sustainable Tourism Marvels: Inspiring Stories from the Western Balkans

Our YouTube videos are a testament to the inspiring stories of those leading the way towards a greener, more responsible future for tourism in the region

Прочитајте повеќе
Sustainable tourism in the balkans

9 tips to make your tourism business sustainable

Balkan Green: Tips for sustainable tourism businesses in the Balkans. Learn how to contribute to a greener and more sustainable future.

Прочитајте повеќе

Подигање на стандардите на индустријата и свесноста истовремено

Проектите низ Албанија даваат приоритет на одржливоста

Прочитајте повеќе