Balkan green
About Balkan green

За Balkan Green

Ви благодариме што одвоивте време да дознаете повеќе за Balkan Green. Како и вие, многу меѓународни патници ги открија убавините на Балканот и сакаат да дознаат повеќе. Иако тоа е за подздрав, многу е важно да запомниме дека туризмот е голем бизнис и кога се третира правилно, има огромен меѓу-секторски потенцијал да придонесе за економски раст, диверзификација, намалување на сиромаштијата, зачувување на биодиолошката разновидност и правилно управување со природните ресурси.

Прочитајте повеќе

Приказни

Требиње стана шампион во одговорен туризам и ,,Зелена Дестинација”

Овој неверојатен град во Босна и Херцеговина го поставува стандардот за одржливост

Прочитајте повеќе

Нов промотивен документарец ја оживува гурманската рута на Slovenia Green

11 дневната маршута ја сервира оваа неверојатна земја на велосипедисти со секакви способности… и апетит

Прочитајте повеќе

Магнетот за патници стана светилник за промени

Тиват ги привлекува посетителите со децении - денес, првата ,,зелена дестинација” на Западен Балкан заведува со одговорен туризам

Прочитајте повеќе

Подигање на стандардите на индустријата и свесноста истовремено

Проектите низ Албанија даваат приоритет на одржливоста

Прочитајте повеќе

Држави

Albania
Албанија
Bosnia and Hercegovina
Босна и Херцеговина
Montenegro
Црна Гора
North Macedonia
Северна Македонија
Slovenia
Словенија
Go green

Go Green

Секое патување започнува со првиот чекор. Да станете зелени, како управувач со дестинација, маркетер или споственик на бизнис – и да го ставите одржливиот туризам како приоритет – може да ви изгледа како преголем залак доколку не знаете од каде да почнете. Ние сме тука да ве водиме на ова патување: од први чекори до меѓународно признат сертификат.

Стапи во контакт